Svaka naša pizza prati strogu recepturu koja pravi balans među namirnicama bez kog nema harmonije ukusa. Svaki sastojak je pažljivo odabran, odmeren i tačno zna zbog čega je tu. Sastojak - gospodin čovek.
Na domaćoj pizza sceni trenutno nema restorana koji nudi Contemporaneu. Budite prvi u vašem društvu koji je otkrio da Napolitana i Romana nisu najbolje verzije ovog jela.
U poređenju sa Napolitanom, naša pizza ima nešto manje ivice a to može da znači samo jedno - više primarnih sastojaka i vaših omiljenih ukusa u sredini.
S obzirom da za pripremu testa ne koristimo kvasac, tokom dugog procesa fermentacije testo izgubi dosta šećera i glutena što znatno olakšava varenje.
Trenutno smo jedini restoran na tržištu koji pravi sopstveno testo od organskog brašna bez dodavanja kvasca. Posle konzumiranja ovakve vrste testa, organizam ne zahteva unošenje velike količine vode, a to je samo jedan od pokazatelja da je kiselo testo kvalitetnije i zdravije u odnosu na regularno.
Dug period odležavanja od 24h do 72h
Prirodna fermentacija neutrališe šećer
Nizak procenat glutena
Hrskavo i vazdušasto nakon pečenja
Ne stvara osećaj prezasićenosti
Kompleksniji ukus zbog prirodnih sastojaka
30% manje kalorija
Skraćen period odležavanja od 1h do 2h
Dodavanjem kvasca šećer ostaje u testu
Visok procenat glutena
Žvakavo i rastegljivo nakon pečenja
Stvara osećaj prezasićenosti
Lošiji sastojci i kvasac ne daju kompleksan ukus
Velika količina kalorija
Većina italijanskih restorana u svetu prilagođava recepte i sastojke onome što je lako dostupno i pristupačno na lokalnom tržištu - ali ne i Emma. Saznajte po čemu su naše namirnice posebne: